Gedragstherapie honden regio Helmond

Wat is gedragstherapie voor honden?

Waarom doet jou hond wat hij doet? Deze vraag staat centraal bij gedragstherapie voor honden. Bij gedragsbegeleiding/ gedragstherapie gaan we op zoek naar welke emotie ten grondslag ligt aan het gedrag van jouw hond. We gaan enkel op een positieve manier te werk, werken dus niet met straf en dwang. We gaan samen onderzoeken hoe we hier aan kunnen gaan werken en zullen hier gelijk praktisch mee aan de slag gaan. Valt jouw hond naar je uit? Heeft jouw hond geen aandacht voor jou en/of negeert hij jou als je hem roept? Springt hij tegen bezoek op, blaft hij alles bij elkaar of zie je dat jouw hond zich ongelukkig voelt? Allemaal vragen die het startpunt kunnen vormen voor gedragstherapie voor honden. Is jouw hond nog een puppy? Dan is het aan te raden om eerst de puppycursus te volgen zodat jullie samen een goede start kunnen maken. Meer weten over wat ik voor jou en jouw hond kan betekenen? Neem contact op!

Puppycursus

Hoe werkt gedragstherapie voor honden?

Bij gedragstherapie voor honden gaan we eerst samen onderzoeken waarom jouw hond bepaald gedrag vertoont.  Of het nu gaat om angst, agressie, uitvallen (plotselinge) onzindelijkheid, hyperactiviteit of andere probleemgedragingen, de kunst is om de achterliggende emotie te achterhalen. Dan kunnen we gaan werken aan de oorzaak en niet enkel aan de symptomen van de emotie. Zo kunnen we blijvende resultaten gaan behalen. Daarnaast wordt er ook altijd gewerkt aan de band tussen jou en je hond. 
We gaan ervoor zorgen dat jullie dezelfde taal gaan spreken zodat je jouw hond begrijpt en hem kan helpen bij hetgeen wat hij laat zien.
Als hondengedragsdeskundige bied ik niet alleen gedragstherapie voor honden aan maar heb ik op aanvraag ook een individuele
hondenuitlaatservice in Helmond. Meer weten? Neem contact op!

Puppycursus

Praktische informatie betreft gedragstherapie voor honden

Een consult voor gedragstherapie voor uw hond/honden duurt tussen de 60 tot 90 minuten. Hiervan liggen de kosten op 150 euro voor een los consult. Je kunt ook kiezen voor een Traject op Maat.

Je krijgt na afloop van het consult oefeningen mee die we eerst samen aanleren.

Wil je meester worden in het leren lezen van jouw hond? Wil je begrijpen waarom je hond doet wat hij doet? Meld je aan voor een consult gedragstherapie voor honden!

Mijn werkwijze en methode

Positieve methoden

Mocht je voor mij willen kiezen als begeleider in jullie proces, weet dan dat ik NIET werk met dwangmiddelen. Ik ga voor het aanpakken van de oorzaak en niet enkel de aanpak van symptomen.

Persoonlijke aandacht

Ik vind het belangrijk dat er aandacht is voor het welzijn van zowel hond als baas. Weet dat jij en je hond welkom zijn met al je struggles, jullie verhalen & jullie successen.

Op maat

Iedere hond en iedere begeleider is uniek. Welke aanpak bij jullie past is een zoektocht die we samen maken. We gaan samen kijken hoe we jullie toolbox kunnen gaan vullen met de juiste kennis en oefeningen voor jullie.