Aanbod

Gedragsbegeleiding regio Helmond

We gaan samen op zoek naar waarom jouw hond doet wat hij doet. Welke emotie ligt hieronder? We gaan onderzoeken hoe we hier aan kunnen gaan werken en zullen hier praktisch mee aan de slag gaan. 

Help mij

Ik weet me geen raad meer..

  • Je durft niet meer te gaan wandelen, omdat jouw hond steeds maar uitvalt naar andere honden of misschien wel naar verkeer. 

  • Jouw hond blaft alles bij elkaar als er visite komt, of gromt naar visite. 
  • Jouw hond staat heel de dag aan en vindt geen rust. 

  • Wat het ook mag zijn, jij ziet dat je hond niet lekker in zijn vel zit en wil hem hier zo graag bij helpen
Wat als...

Er een oplossing kan zijn?

Wat als je wat kunt doen aan jullie ongewenste situatie? Want geloof me, jouw hond doet dit ook niet omdat hij dat zo leuk vindt.

Onder het gedrag wat jouw hond laat zien ligt een emotie. Die emotie zorgt ervoor dat hij nu het gedrag laat zien waar jullie allebei last van hebben. 

Heb jij al onderzocht waar het gedrag vandaan komt, kun je het al thuis brengen? Of is het nog een raadsel voor je? 

Hoe dan?

Ik ga jullie hierbij helpen

Jouw  hond vertoont bepaald gedrag omdat hij zich ergens niet fijn door voelt.
Of het nu gaat om angst, agressie, uitvallen, (plotselinge) onzindelijkheid, hyperactiviteit of andere probleemgedragingen, de kunst is om samen de achterliggende emotie/motivatie te achterhalen.

Ik zeg samen, omdat ik ook jouw bevindingen nodig heb. Jij ziet je hond elke dag, jij gaat leren de signalen van jouw hond op te pikken. We gaan ervoor zorgen dat jullie elkaar (nog beter) aan gaan voelen, dat jullie elkaar gaan snappen. 

Als we de achterliggende emotie/motivatie helder hebben, dan kunnen we gaan werken aan de oorzaak van het gedrag. We focussen ons niet zozeer op wat we niet willen zien, maar juist op wat we wel willen zien. We gaan kijken hoe we stapsgewijs kunnen gaan werken aan het ombuigen van een negatieve emotie naar een positieve emotie.

Weet wel: een gedragsverandering kost tijd en investering, met een zogenaamde Quick Fix kom je vaak van een koude kermis thuis . Als je naar jezelf kijkt en terug denkt aan bepaald gedrag wat jij hebt om moeten buigen dan weet je hoeveel moeite en tijd het kost en hoe moeilijk het is om dit gedrag nooit meer te vertonen. Dit is niet anders voor jouw hond.
Een mooi artikel hierover is: Quick fix: verander het gedrag van je hond in een handomdraai – Doggo.nl

Kiekjes uit de praktijk

Wat andere baasjes zeggen

PRAKTISCHE INFORMATIE

Wat is de investering?

Heb je vragen over dit aanbod? Stuur me gerust een berichtje.