Aanbod

Gedragsbegeleiding

We gaan samen op zoek naar waarom jouw hond doet wat hij doet. Welke emotie ligt hieronder? We gaan onderzoeken hoe we hier aan kunnen gaan werken en zullen hier praktisch mee aan de slag gaan. 

Je wilt voorkomen dat je hond…

 • … zich niet begrepen voelt of jou niet begrijpt
 • … uitvalt naar jou, gezinsleden of bezoek
 • … geen aandacht voor jou heeft
 • … je compleet negeert als je hem roept
 • … tegen bezoek op springt of alles bij elkaar blaft
 • … heel de dag hyperactief is en geen rust vindt
 • … ongelukkig is, zich verveelt en/of stress heeft

Je wilt juist dat je hond…

 • … een band met met je opbouwt
 • … zich veilig voelt zodat jullie fijn samen kunnen leven
 • … aandacht voor jou heeft tijdens trainen
 • … naar je toe komt als je hem roept
 • … rustig bezoek begroet
 • … in balans is, genoeg rust vindt om alles te verwerken
 • … gelukkig is en blij is dat jij zijn begeleider bent
mijn methode

Hoe gaan we dat bereiken?

In plaats van ons te focussen op het gedrag wat je hond vertoont, gaan we kijken naar de emotie die daar achter schuilt.
Jouw  hond vertoont bepaald gedrag omdat hij zich ergens niet fijn door voelt. Of het nu gaat om angst, agressie, uitvallen, (plotselinge) onzindelijkheid, hyperactiviteit of andere probleemgedragingen, de kunst is om de achterliggende emotie te achterhalen.
Dan kunnen we gaan werken aan de oorzaak en niet enkel aan de symptomen van de emotie. Zo kunnen we blijvende resultaten gaan behalen.

Daarnaast wordt er ook altijd gewerkt aan de band tussen jou en je hond. We gaan ervoor zorgen dat jullie dezelfde taal gaan spreken zodat je jouw hond begrijpt en hem kan helpen bij hetgeen wat hij laat zien.

voor wie is dit aanbod?

Voor iedereen die moeilijkheden ervaart met zijn of haar hond.

Dit aanbod is voor iedereen die bereid is om te investeren in zijn of haar hond. Verandering aanbrengen in gedrag is één ding, maar om de emotie van de hond te veranderen zodat de hond ook niet meer de aandrang voelt om het gedrag te moeten laten zien is een ander verhaal. Vaak kost dit tijd en energie, moet er veel geoefend worden en vaak moeten er ook veranderingen in het eigen handelen plaats vinden. Ben je bereid om naar jouw eigen handelen te kijken? Ben je bereid om tijd en energie te steken in de training of oefeningen?

Belangrijk om te weten is dat ik zonder dwangmiddelen werk. Ik werk niet met quick fixen. We gaan uitsluitend werken met positieve methoden.

Praktische informatie

Hoe werkt het precies?

 • De kosten zijn € 75 per consult
  exclusief reiskosten à €0,29 vanaf 10 km 
 • Consult duurt 60 tot 90 minuten
 • Voor een Traject bestaande uit 3 consulten en tussendoor telefonische begeleiding of per whatsapp/ e-mail betaalt u €250
 • Bij het eerste consult een uitgebreide observatie
 • We gaan ons richten op de emotie die aan de basis van het gedrag ligt aan de hand van een gesprek en de observatie.
 • Je krijgt oefeningen die we eerst samen aanleren 
 • Je krijgt advies rondom het maken van aanpassingen in de leefomgeving indien nodig.
 • We stellen samen een actieplan op.
 • Jij wordt meester in het leren lezen van jouw hond.

Reviews van mijn klanten

Toen we ons hondje, Fiet, vanuit Griekenland kregen was ze al 2 jaar. Ze liep keurig mee aan de lijn, maar zodra ze andere honden zag begon ze uit te vallen. Na een paar slechte ervaringen werd dit gedrag alleen maar erger. Het was niet leuk meer om te gaan wandelen. Sam heeft me laten inzien waarom Fietje dit gedrag vertoonde en ze liet me de signalen zien die ze af gaf. Ook legde ze uit wat we konden doen om onze Fiet uit de situatie te halen en nog beter de situatie voor te zijn. Met als resultaat dat we nu weer fijn met haar wandelen, zonder dat ze uitvalt naar andere honden. Ik voel me niet meer onzeker, omdat ik het direct herken als ze sress en angst ervaart en ik de situatie nu direct bij kan sturen. Sam is een hele fijne persoonlijkheid die op een heel liefdevolle manier te werk gaat met de hond. Ze snapt echt wat ze aan het doen is en je ziet aan alles dat ze dit doet met liefde en plezier. 

Christel & Fietje

Sam verstaat haar vak! Dat werd wel duidelijk nadat ik 2 maanden bezig ben geweest met tuigjes training, om Sjaak zonder stress zijn tuigje om te laten doen. Een bezoek aan Sam en dit was geslaagd! Hoe? Door goed de lichaamstaal van mijn hond te lezen en te handelen met als uitgangspunt rust en geen stress. Rust voor zowel de hond als begeleider. 

Door Sam heb ik veel geleerd over de lichaamstaal van een hond; dat je niet de baas bent over je hond, maar je hond begeleidt. Dat een hond veel sneller leert wanneer hij zelf de keuze mag maken ipv dat je een commando geeft. Maar ook vooral dat je hond, hond mag zijn. Dat hij de ruimte krijgt om zelf de wereld te ontdekken, door bijvoorbeeld een wandeling te maken waarbij je je hond, of eigenlijk de neus van je hond, volgt. 

Het belangrijkste vind ik, dat ik Sam volledig vertrouw in haar werkwijze en interactie met onze hond Sjaak. Ze begrijpt zowel mij, als onze hond, waardoor ze in staat is een brug te bouwen tussen ons. Door deze brug hebben Sjaak en ik een betere relatie gekregen en zijn er bijna geen commando’s meer nodig, omdat we nu weten wat we van elkaar verwachten.

Quirine & Sjaak

Sam kijkt naar Harry in het hier en nu en niet naar zijn verleden wat in zijn geval erg van belang is. Zij kan zijn nonverbale communicatie goed lezen en koppelt haar kennis moeiteloos terug aan mensen. Haar einhousiate en liefdevolle benadering werken uitnodigend. Ze is helder in haar verwachtingen en huiswerkopdrachten. Ze houdt rekening met de spanningsboog van mens en dier en voorkomt overprikkeling. Ze is geduldig, creatief en eerlijk. Ze kan de dingen die ze ziet en voelt goed onder woorden brengen en verduidelijken met haar theoretische kennis. Harry en ik zijn met sprongen vooruit gegaan door de tips en tools die we van Sam kregen. Zij laat voelen dat ze vertrouwen in ons heeft en dat zorgt ervoor dat we ook zonder haar aanwezigheid goed uit de voeten kunnen. Zonder Sam waren we niet zo ver gekomen en dankzij haar zie ik steeds meer mogelijkheden tot verrijking en het verbeteren van Harry’s totale welzijn.

Sanne & Harry